UPMEUPME

בניית חנות וירטואלית - מחיר


במאמר הבא נוכל, כעסק המעוניין בפיתוח חנות וירטואלית, מה אומדן המחירים של הפיתוח וכיצד להבין איזו חברה מתאימה לי, על מה אני צריך לשלם להם ועל מה אני לא חייב כלל.

למה להלאות אתכם בקריאה ארוכה כדי לדעת כמה עולה לפתח חנות וירטואלית.
הנה התשובה: עלות פיתוח מערכת חנות וירטואית תעלה החל מ-5,000 ש"ח לחנות סטנדרטית פשוטה, עשויה להגיע יותר מ-25,000 ש"ח לחנויות יותר מורכבות, ועלולה להגיע אל מעבר ל- 60,000 ש"ח במקרים בהם החנות מאוד מורכבת.

אם אתם רוצה לדעת למה אלו המחירים וכיצד לתמחר את החנות שברצונכם לפתח, אני מציע לכם להמשיך בקריאת המאמר.

לפניכם כמה פרמטרים שמשפיעים באופן ישיר על תמחור הקמת חנות וירטואלית

קוד פתוח / קוד סגור
ישנם המון מערכות שפותחו בעלי רשיונות חופשיים לשימוש (מערכות קוד פתוח), שפושט ניתן להורידם, להתקינם ולהקין חנות אלקטרונית פשוטה לעסק שלכם. ישנם גם המון אנשים טכניים / מתכנתים, בעלי יכולות גבוהות יותר, שיכולים להוציא מוצר ממש טוב מהמערכות האלו. ניתן לפנות אליהם שיפתחו עבורכם חנות וירטואלית על בסיס מערכות קוד פתוח שכאלו, ובתמורה לתשלום על בסיס שעות עבודה הם יקימו עבור העסק שלכם חנות וירטואלית הרבה יותר מרשימה ומקצועית.
אחרי סיום הפיתוח, כל עדכון או תיקון באג במערכת אפשרית על פי תשלום כספי נוסף כמובן למתכנת שפיתח לכם את המערכת או לכל מתכנת אחר שמכיר את המערכת קוד פתוח הזו.
חנות סטנדרטית בקוד פתוח עלולה לעלות בלפחות 5,000 ש"ח ומעלה.

בפיתוח בקוד סגור המחיר יהיה זול הרבה יותר ותקבלו תמיכה לאורך כל חיי החנות. יש באג במערכת? מיד מדווחים לחברה והעלות, על פי רוב, היא כמובן עליה!
החיסרון בקוד סגור? הלקוח לא מקבל את הקוד אליו והוא לא יכול לעבור לחברה אחרת שתמשיך בפיתוח על הקוד הקיים.
חנות סטנדרטית בקוד סגור עלולה לעלות לפחות 1,500 ש"ח ומעלה לכל שנה.

פיצ'רים/מודולים/פלגאינים
נקרא לכל אלה מעתה מודולים, כדי לשמור על הסדר.
מה זה מודול? הכוונה שחלק עצמאי במערכת הכוללת שמאפשר פונקציונאליות ספציפית.
למשל ישנו מודול השוואה בין מוצרים, או מודול התחברות לפייסבוק, או מודול מוצרים נלווים ועוד...
בעצם כל מודול כזה, שלא נספר כמודול בסיסי במערכת מצד הספק, מעלה ביחס למורכבותו את המחיר של החנות.
למשל הוספת מודול שקיים במערכת ורק צריך לקנפג (לקבוע את ההגדרות) אותו עלול לעלות מחיר סביר יחסית. אך אם ברצון הלקוח לשנות פונקציואליות משמעותית במודול מסויים (לא כל החברות מאפשרות בכלל) או לפתח מודול חדש - מאפס, עלול לעלות מחיר משמעותי.

עיצוב / UX
עיצוב על בסיס תבנית קיימת, שרכישתה מסתכבת בסביבות 20-100 דולרים, יכול להוריד עליויות בצורה משמעותית.
אך אם רוצים עיצוב ייחודי, צריכים שבת עם מעצב ש"יצייר" את מה שהעסק שלכם רוצה לשדר ללקוח שנכנס לחנות - דבר שמעלה משמעותית את התמחור. מחיר עיצוב ייחודי והתאמרתו למערכת חנות וירטואלית יכולה לעלות בסביבות 2,000-15,000 ש"ח.
למה הכוונה UX ? הכוונה לחווית המשתמש של הגולש - להשפיע, עיצובית, על פעולות הגולש כמה שניתן על מנת להניע אותו לבצע פעולה - רכישה / הרשמה וכו'.

אחסון
אחסון האתר הוא גורם משפיע על מהירות האתר. אך שרת שיושב בחוות שרתים בישראל, המהיר יותר לגולשים מישראל, יקר משמעותית ממחירים של שרתים הנמצאים בחו"ל.